Γαλοπούλα με Κορινθιακές Σταφίδες και Μήλα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 1 κιλό γαλοπούλα σε κομμάτια, είτε όπως εδώ, στο δίχτυ
- 1 μήλο, κομμένο σε κυβάκια
- 2 κ.σ. κορινθιακή σταφίδα
- 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 1 κ.γ. βότανα της Προβηγκίας
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Φρέσκο δεντρολίβανο
- Φρέσκο θυμάρι
- ½ φλ. λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε τη γαλοπούλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Προσθέστε τα καρότα και το κρασί.
- Προσθέστε όλα τα βότανα, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά.
- Δέκα λεπτά πριν το τέλος προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
- Δέκα λεπτά πριν το τέλος, προσθέστε το μήλο.
- Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίξτε τις σταφίδες.
- Βγάλτε από τη φωτιά.
- Πάρτε ένα πυρέξ ή ένα τηγάνι και ρίξτε τα πάντα μέσα.
- Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου η γαλοπούλα πάρει ένα ωραίο κάπως χρυσό χρώμα.
- Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και κόψτε το.
- Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας αρωματισμένο με 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και 1 κουταλιά της σούπας άνηθο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/turkey-with-corinthian-raisins-and-apples/
3.2.2124