Γαλοπούλα με Κορινθιακές Σταφίδες και Μήλα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό γαλοπούλα σε κομμάτια, είτε όπως εδώ, στο δίχτυ
  • 1 μήλο, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. κορινθιακή σταφίδα
  • 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.γ. βότανα της Προβηγκίας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε τη γαλοπούλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  2. Προσθέστε τα καρότα και το κρασί.
  3. Προσθέστε όλα τα βότανα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά.
  5. Δέκα λεπτά πριν το τέλος προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  6. Δέκα λεπτά πριν το τέλος, προσθέστε το μήλο.
  7. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίξτε τις σταφίδες.
  8. Βγάλτε από τη φωτιά.
  9. Πάρτε ένα πυρέξ ή ένα τηγάνι και ρίξτε τα πάντα μέσα.
  10. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου η γαλοπούλα πάρει ένα ωραίο κάπως χρυσό χρώμα.
  11. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και κόψτε το.
  12. Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας αρωματισμένο με 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και 1 κουταλιά της σούπας άνηθο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/turkey-with-corinthian-raisins-and-apples/