Γαρίδες & Χαλούμι στο Γκριλ με Πέννες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό ή Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική/Κυπριακή
Serves: 4-5
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες
  • 600 γρ. γαρίδες, χωρίς ουρά
  • 130 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κυβάκια
  • 400 γρ. ολόκληρες τομάτες σε σάλτσα
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • ½ φλ. πορτοκάλι χυμό ή λευκό ξηρό κρασί
  • ¼ φλ. κρέμα γάλακτος, light ή κανονική, ότι έχετε
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • Εάν χρησιμοποιείτε το κρασί προσθέστε 2 κ.γ. ζάχαρη, αν χρησιμοποιείτε το χυμό πορτοκαλιού, είστε μια χαρά.
  • 500 γρ. ζυμαρικά
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  3. Περιχύνετε με το χυμό κρασιού ή την πορτοκαλάδα και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια/υψηλή.
  4. Σοτάρετε μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού ή της πορτοκαλάδας.
  5. Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια και το χυμό ντομάτας.
  6. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε και τα μυρωδικά και ανακατέψτε.
  7. Εάν χρησιμοποιήσετε κρασί προσθέστε τη ζάχαρη, αν επιλέξετε την πορτοκαλάδα είστε οκ.
  8. Χαμηλώστε την φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
  9. Δύο λεπτά πριν το τέλος, προσθέστε τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος.
  10. Βάλτε μπροστά το γκριλ στο max.
  11. Πάρτε ένα βαθύ ταψί ή πυρέξ και ρίξτε τις γαρίδες, ώστε να σχηματιστεί ένα στρώμα.
  12. Ρίξτε τους κύβους χαλούμι από πάνω και βάλτε το στο γκριλ, έχοντας απόσταση από αυτό περίπου 10 cm.
  13. Αφήστε το για περίπου πέντε λεπτά, ή έως ότου το χαλούμι πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα στην επιφάνεια του.
  14. Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί, και όσο το έχετε στο γκριλ μην απομακρυνθείτε. Μπορεί να καεί πολύ εύκολα.
  15. Τώρα μπορείτε να το σερβίρετε σαν ορεκτικό με ψωμάκι, όπως ακριβώς βγαίνει από το γκριλ, ή μπορείτε να βράσετε κάποια ζυμαρικά και να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο από πάνω τους.
  16. Η επιλογή είναι δική σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι νόστιμο!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/broiled-shrimps-and-halloumi-over-pasta/