Σοκολατόπιτα με Cointreau
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 60% κακάο
  • 110 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ. κακάο
  • 2 κ.σ. Cointreau
  • ¼ κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο/μαργαρίνη σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Αν θέλετε να λιώσει σοκολάτα ή σοκολάτα/βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετήστε τα σε ένα γυάλινο μπολ και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων.
  3. Σε υψηλή θερμοκρασία ψήστε για 30 δευτερόλεπτα.
  4. Βγάλτε από το φούρνο, ανακατέψτε λίγο και πάλι στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 30 δεύτερα.
  5. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία έως ότου λιώσει η σοκολάτα.
  6. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να καεί.
  7. Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο.
  8. Στο μίξερ ανακατέψτε τα αυγά με την ζάχαρη για πέντε λεπτά.
  9. Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίστε να αναμειγνύετε.
  10. Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο, αφού τα έχετε κοσκινίσει και ανακατέψτε.
  11. Ρίξτε το Cointreau και το εκχύλισμα ποσρτοκαλιού και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  12. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  13. Ρίξτε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο 20cm.
  14. Ψήστε για 15 λεπτά.
  15. Αφαιρέστε, αφήστε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
  16. Μια μπάλα παγωτού βανίλιας πάει τέλεια.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή από αντίστοιχη του Στέλιου Παρλιάρου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-pie-with-cointreau/