Λουκουμάδες
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 1 φάκελο ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μέλι
- 280 γρ. νερό χλιαρό
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίξτε όλα τα συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν
- Βάλτε στην άκρη για μισή ώρα και αφήστε το να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε το σπορέλαιο σε ψηλή θερμοκρασία να φτάσει τους 170° C.
- Σε ένα μπολάκι βάλτε λίγο σπορέλαιο.
- Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού βάλτε το σπορέλαιο και πάρτε με αυτό λίγη από τη ζύμη των λουκουμάδων και ρίξτετη στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι.
- Μ’αυτό τον τρόπο δημιουργούνται μικρά μπαλάκια.
- Κάθε λίγο βουτάτε το κουταλάκι στο μπολάκι με το σπορέλαιο για να γλυστράει η ζύμη.
- Αφήστε να τηγανιστούν για ένα λεπτό και βγάλτε τους με μία τρυπητή κουτάλα.
- Ρίξτε το μέλι και την καννέλα και φάτε τους ζεστούς.
Συνταγή προσαρμογή από αντίστοιχη του Άκη Πετρετζίκη
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/loukoumades-greek-doughnuts/
3.2.2124