Σάντουιτς Ζεστό με Κομμάτια Μοσχαριού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
Ingredients/ Συστατικά
  • 750 γρ. μοσχάρι σε κομμάτια
  • 2 πιπεριές, κομμένες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • ⅔ φλ. ολόκληρες τομάτες στο χυμό τους, κομμένες σε κομματάκια
  • ¼ φλ. γλυκό κρασί, είτε Marsala ή sherry ή και Μαυροδάφνη
  • 3 κ.σ. γλυκό κουταλιού μανιτάρι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού έχετε στο σπίτι δηλαδή ροδάκινο, βερίκοκο κ.α.
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.γ. καρύκευμα fajita
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 5 ψωμάκια
  • Τριμμένο τυρί περίπου ένα φλιτζάνι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  2. Προσθέστε το κομμάτια κρέατος και σοτάρετε απ’όλες τις πλευρές τους.
  3. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
  4. Βάλτε στο δοχείο της slow cooker μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός του τυριού και των ψωμιών.
  5. Με μια κουτάλα ανακατέψτε έτσι ώστε τα μπαχαρικά να πάνε παντού.
  6. Προγραμματίστε το slow cooker στην υψηλή θερμοκρασία για πέντε ώρες.
  7. Όταν είναι έτοιμο, στραγγίστε τη σάλτσα και βάλτε τη σε μια μικρή κατσαρόλα.
  8. Βάλτε σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε 1 ή 2 κουταλάκια κορν φλάουερ διαλυμένο σε 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού νερού για να πυκνώσει η σάλτσα.
  9. Αφαιρέστε από τη φωτιά και βάλτε στην άκρη.
  10. Πάρτε ένα ψωμάκι, κόψτε το στη μέση.
  11. Κάντε το κρέας ίνες.
  12. Στο ψωμάκι προσθέσετε μια καλή ποσότητα το κρέας, προσθέστε μια κουταλιά ή δύο από τη σάλτσα και από πάνω το τριμμένο τυρί.
  13. Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή θερμοκρασία για 50 δευτερόλεπτα.
  14. Βγάλτε το, κλείστε το με το πάνω μέρος του ψωμιού και σερβίρετε.
  15. Πάει τέλεια με πατάτες τηγανιτές ή άλλα τηγανητά λαχανικά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pulled-beef-submarine/