Σάντουιτς Ζεστό με Κομμάτια Μοσχαριού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
- 750 γρ. μοσχάρι σε κομμάτια
- 2 πιπεριές, κομμένες σε φέτες
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- ⅔ φλ. ολόκληρες τομάτες στο χυμό τους, κομμένες σε κομματάκια
- ¼ φλ. γλυκό κρασί, είτε Marsala ή sherry ή και Μαυροδάφνη
- 3 κ.σ. γλυκό κουταλιού μανιτάρι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού έχετε στο σπίτι δηλαδή ροδάκινο, βερίκοκο κ.α.
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.γ. καρύκευμα fajita
- ½ κ.γ. κύμινο
- Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- 5 ψωμάκια
- Τριμμένο τυρί περίπου ένα φλιτζάνι
- Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέστε το κομμάτια κρέατος και σοτάρετε απ’όλες τις πλευρές τους.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Βάλτε στο δοχείο της slow cooker μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός του τυριού και των ψωμιών.
- Με μια κουτάλα ανακατέψτε έτσι ώστε τα μπαχαρικά να πάνε παντού.
- Προγραμματίστε το slow cooker στην υψηλή θερμοκρασία για πέντε ώρες.
- Όταν είναι έτοιμο, στραγγίστε τη σάλτσα και βάλτε τη σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Βάλτε σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε 1 ή 2 κουταλάκια κορν φλάουερ διαλυμένο σε 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού νερού για να πυκνώσει η σάλτσα.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και βάλτε στην άκρη.
- Πάρτε ένα ψωμάκι, κόψτε το στη μέση.
- Κάντε το κρέας ίνες.
- Στο ψωμάκι προσθέσετε μια καλή ποσότητα το κρέας, προσθέστε μια κουταλιά ή δύο από τη σάλτσα και από πάνω το τριμμένο τυρί.
- Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή θερμοκρασία για 50 δευτερόλεπτα.
- Βγάλτε το, κλείστε το με το πάνω μέρος του ψωμιού και σερβίρετε.
- Πάει τέλεια με πατάτες τηγανιτές ή άλλα τηγανητά λαχανικά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pulled-beef-submarine/
3.2.2124