Μαλακά Μουστοκούλουρα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κουλούρια
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 200γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. πετιμέζι
  • 180 γρ. νερό
  • 100 γρ. Φρέσκο γάλα πλήρες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ½ κ.γ. αμμωνία
  • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Στο μπολ του μίξερ σας ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ με το φτερό.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την αμμωνία και τη μαγειρική σόδα.
  4. Ρίξτε το μίγμα της καννέλας στο μίγμα του ελαιόλαδου και ανακατέψτε.
  5. Ρίξτε το αλεύρι στο μίγμα και με το φτερό ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια αρκετά σφιχτή ζύμη που να συγκεντρώνεται γύρω από αυτό.
  6. Πάρτε ένα ταψί και καλύψτε το με χαρτί ψησίματος.
  7. Φτιάξτε τα κουλουράκια σε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε.
  8. Προτού τα βάλετε στο φούρνο καλύψτε τα από πάνω με άλλο ταψί, φροντίζοντας να μην ακουμπάει τα κουλούρια.
  9. Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά.
  10. Βγάλτε από το φούρνο.
  11. Βγάλτε το ταψί από πάνω και αφήστε να κρυώσουν.
Σημείωση: Για έξτρα γεύση, αλείψτε τα με μέλι.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από αντίστοιχη του Στέλιου Παρλιάρου
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/soft-grape-molasses-cookies/