Κρητικός Ντάκος σε Τσίζκεικ
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό, Σαλάτα
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 2
- 60 γρ. κριθαρένιο παξιμάδι, τριμμένο
- 2 με 3 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 200 γρ. Light τυρί κρέμα
- 70 έως 100 gr. φέτα 12%, τριμμένη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. ξηρό βασιλικό
- 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη ανά δύο cheesecakes
- ½ κ.γ. ρίγανη ανά cheesecake
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο για να ρίξετε από πάνω
- Λιώστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαργαρίνη με το τρίμμα κριθαροκουλούρας.
- Μοιράστε το μείγμα στα δύο μικρά καλούπια και πιέστε το προς το κάτω μέρος του καλουπιού με τα δάχτυλά σας.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη φέτα, τη ρίγανη και το βασιλικό.
- Μοιράστε το μίγμα στα δύο cheesecake πάνω από το στρώμα κριθαροκουλούρας.
- Βάλτε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί.
- Λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα τους, βγάλτε τα από το ψυγείο.
- Ξεφορμάρετε και προσθέστε στην κορυφή τους η ντομάτα.
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ρίξτε ελαιόλαδο.
- Σερβίρετε ως ατομική σαλάτα ή πρώτο πιάτο.
- Δοκιμάστε προσθέτοντας 70 γρ. φέτα και αν το θέλετε πιο αλμυρό, προσθέστε λίγο περισσότερο.
- Αν θέλετε να είναι πραγματικά light χρησιμοποιείστε μαργαρίνη αντί για βούτυρο και ρίξτε 2 κ.γ. ελαιόλαδο ανά cheesecake.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/savory-cheesecake-dakos-style/
3.3.3070