Μοσχαράκι Νταιάνα με Γιαούρτι στη Slow Cooker
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Αμερικάνικη
Ingredients/ Συστατικά
  • 1,3 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • ½ φλ. μοσχαρίσιο ζωμό
  • 3 κ.γ. μουστάρδα Dijon,
  • 2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • ¼ φλ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 100 γρ. ελληνικό γιαούρτι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία βάλτε το κρέας και σωτάρετε από όλες τις πλευρές χωρίς την προσθήκη λιπαρής ουσίας.
  2. Βγάλτε τα από τη φωτιά και βάλτε τα στην άκρη.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό.
  5. Ρίξτε το κονιάκ, το ζωμό, το χυμό λεμονιού, τη Worcestershire σάλτσα, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  6. Βγάλτε από τη φωτιά.
  7. Πάρτε τη slow cooker και βάλτε το κρέας.
  8. Ρίξτεε από πάνω τα μανιτάρια και τους χυμούς.
  9. Προγραμματίστε τη στο υψηλό επίπεδο για 6 ώρες.
  10. Όταν ο χρόνος μαγειρέματος ολοκληρωθεί κλείστε τη slow cooker αφήστε λίγο να κρυώσει, προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε να ενσωματωθεί.
  11. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
  12. Εάν δεν έχετε slow cooker, ακολουθείστε όλα τα βήματα, μέχρι το σημείο όπου βάζετε τα πάντα στην slow cooker.
  13. Όταν όλα σωταριστούν βάλτε τα όλα σε μία κατσαρόλα και ψήστεε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  14. Όταν ετοιμαστεί, κατεβάστε το από τη φωτιά αφήστε για πέντε λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε.
  15. Αν η σάλτσα είναι κάπως αραιή, μπορείτε να τη δέσετε προσθέτοντας ένα ή δύο κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε μία ή δύο κουταλιές της σούπας νερό.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/slow-cooker-beef-diane-with-greek-yogurt/