Λεμονάδα με Δυόσμο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Χυμός
Cuisine/ Κουζίνα: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 λεμόνια με τη φλούδα τους ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο νερό
  • ½ φλιτζάνι σιρόπι (1/2 φλιτζάνι νερό, ½ φλιτζάνι ζάχαρη)
  • 2 χούφτες δυόσμο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε τη ζάχαρη και το νερό και βράστε μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και τοποθετήστε το στο ψυγείο να κρυώσει.
  3. Στο μπλέντερ σας ρίξτε το λεμόνι, το νερό, και το δυόσμο και ανακατέψτε μέχρι ο δυόσμος να γίνει μικρά κομματάκια.
  4. Ρίξτε το κρύο σιρόπι και ανακατέψτε.
  5. Περάστε το από ένα σουρωτήρι να φύγουν τα μικρά κομματάκια.
  6. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που πρόκειται να το σερβίρετε.
  7. Σερβίρετε με τριμμένο πάγο.
Notes/ Σημειώσεις
Αν το θέλετε πιο γλυκό αυξήστε τη ζάχαρη και το νερό από ½ σε 1 φλυτζάνι.
Αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του λεμονιού μειώστε κατά ένα φλυτζάνι το νερό.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/lemon-mint-and-a-trip-to-dubai/