Εύκολη Lemon Pie
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 300 γρ. μπισκότα digestive
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. λιωμένο βούτυρο
- ⅓ φλ. χυμό λεμονιού
- ⅔ φλ. νερό
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ
- 4 ασπράδια αυγού
- Μια πρέζα κρεμόριο
- 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
- Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ σας και θρυμματίστε τα.
- Βάλτε τα σε ένα μπολ και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατέψτε μέχρι όλα να υγρανθούν.
- Πάρτε μία ταρτιέρα με διάμετρο 25 cm.
- Τοποθετήστε τα τριμμένα μπισκότα στο κάτω μέρος και απλώστε τα ώστε να καλύψουν και τις πλευρές κατά 2 cm.
- Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά.
- Βγάλτε το και βάλτε το στην άκρη.
- Πάρτε ένα μπολ που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε ξανά.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το νερό στο οποίο έχετε διαλύσει το κορν φλάουρ.
- Ανακατέψτε για να ενσωματωθούν και τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων βάζοντας από κάτω ένα πιάτο.
- Ξεκινήστε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία για 1 λεπτό.
- Βγάλτε το, ανακατέψτε το και ξαναβάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλο ένα λεπτό και ούτω καθεξής.
- Στο φούρνο μου χρειάστηκαν 4 λεπτά για να φτάσει το μίγμα στους 86° που είναι η σωστή θερμοκρασία για να έχουν μαγειρευτεί τα αυγά.
- Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, θα γνωρίζετε ότι είναι έτοιμο όταν καλύπτει το πίσω μέρος του κουταλιού σας.
- Βγάλτε το και βάλτε το στην άκρη.
- Βάλτε τα ασπράδια στο μίξερ σας και με το σύρμα χτυπήστε μέχρι να αρχίζει να πήζει.
- Προσθέστε το κρεμόριο και τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
- Πάρτε την ταρτιέρα και ρίξτε από πάνω από τα μπισκότα την κρέμα λεμονιού και απλώστε να πάει παντού.
- Από πάνω ρίξτε τη μαρέγκα και στρώστε τη φροντίζοντας αυτή να καλύπτει την κρέμα λεμονιού και να μην φαίνεται από πάνω.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι η μαρέγκα έχει πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα!
Η συνταγή για την κρέμα λεμονιού είναι εμπνευσμένη από συνταγή του King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/lemon-pie-the-easy-way/
3.3.3070