Σούπα Μπρόκολου
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σούπα
Serves: 4
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. μπρόκολο, χρησιμοποίησα κατεψυγμένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1,2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα των λαχανικών και για πάνω από την σούπα
  • 100 γρ. τυρί κατσικίσιο, τριμμένο
  • Κρουτόν για γαρνίρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Στο μούλτι κόψτε το κρεμμύδι, σκόρδο, πατάτα και τα καρότα σε μικρά κομματάκια.
  2. Ξεπαγώστε το μπρόκολο και το πλύνετέ το.
  3. Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέστε περίπου 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  4. Σωτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  5. Ρίξτε το ζωμό λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Βράστε για περίπου 10 λεπτά.
  7. Προσθέστε το μπρόκολο και συνεχίστε να βράζετε για άλλα 10-15 λεπτά.
  8. Αφαιρέστε από τη φωτιά και τοποθετήστε τα πάντα στο μπλέντερ σας.
  9. Πολύ προσεκτικά ξεκινήστε την πολτοποίηση τους.
  10. Επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα και δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι.
  11. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε, βάζοντας από πάνω το τριμμένο τυρί και τα κρουτόν.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/broccoli-soup/