Καρμπονάρα Κολοκύθας με Απάκι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Serves: 4
- 1 κιλό σάρκα κολοκύθας
- 200 γρ. απάκι, κομμένο σε κύβους
- 1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, λεπτοκομμένο
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 2 φλ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 3 κ.σ. παρμεζάνα + (την φλούδα του κομματιού της παρμεζάνα, προαιρετικό)
- Πάρτε 400 γρ. της κολοκύθας και βάλτε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C μέχρι να γίνει μαλακή.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα 600 γρ. της κολοκύθας, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό και τη φλούδα της παρμεζάνας και βράστε.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο.
- Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίστε το απάκι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
- Βάλτε το στην άκρη.
- Όταν η κολοκύθα είναι έτοιμη λιώστε τη στο μπλέντερ σας ή με το ραβδομπλέντερ κατευθείαν στην κατσαρόλα.
- Προσθέστε τις 3 κ.σ. παρμεζάνας και αφήστε το να λιώσει.
- Μέχρι τώρα επίσης η φλούδα του τυριού θα λιώσει επίσης.
- Σερβίρετε τη σάλτσα κολοκύθας πάνω από τα λιγκουίνι και γαρνίρετε με την ψημένη κολοκύθα και το απάκι.
- Μπορείτε να προσθέσετε πιπέρι ή περισσότερο τυρί από πάνω.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/butternut-squash-carbonara-with-ham/
3.3.3070