Τιραμισού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαφρύ ρούμι
  • 12 σαβαγιάρ
  • ½ φλ. κρύο εσπρέσο
  • 4 κ.γ. κακάο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ριξτε μέσα το ρούμι και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Κτυπήστε την κρέμα γάλακτος δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ.
  4. Ρίξτε τη στο μίγμα τυριού και ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθεί.
  5. Κόψτε στη μέση κατά μήκος τα σαβαγιάρ.
  6. Βρέξτε τα με τον καφέ εσπρέσο και τακτοποιήστε τα πρώτα 12 μισά, με τις κομμένες πλευρές επάνω, στο κάτω μέρος ενός τετράγωνου ταψιού.
  7. Απλώστε το μισό μίγμα από το τυρί κρέμα από πάνω τους.
  8. Κοσκινίστε 2 κ.γ. κακάο από πάνω.
  9. Τακτοποιήστε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ από πάνω και απλώστε το υπόλοιπο μίγμα τυριού.
  10. Κοσκινίστε το υπόλοιπο κακάο στην κορυφή.
  11. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει η γέμιση.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τη Betty Crocker
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/tiramisu/