Μακαρόνς αλά Ελληνικά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Γέμιση
  • 250 ml νερό
  • 8 γρ. πηκτίνη
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • Σκάρτο ½ κ.γ. κανέλα
  • Σκάρτο ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
Για τα Macarons
  • 154 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ . πούδρα αμύγδαλου
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Γέμιση
  1. Μια μέρα πριν μπορείτε να κάνετε τη γέμιση.
  2. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και φέρτε σε βρασμό.
  3. Προσθέστε την πηκτίνη και ανακατέψτε να διαλυθεί εντελώς.
  4. Αφαιρέστε από την φωτιά, αφήστε να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Για τα Macarons
  1. Κοσκινίστε τουλάχιστον δύο φορές την πούδρα αμυγδάλου μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
  2. Στο μίξερ σας προσθέστε τα ασπράδια αυγών και χτυπήστε.
  3. Όταν αρχίσουν να σφίγγουν, προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
  4. Ρίξτε στη μαρέγκα το μίγμα αμύγδαλου/ζάχαρης άχνης.
  5. Με μια σπάτουλα ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να αποκτήσει την υφή της λάβας, ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ σφικτό.
  6. Μοιράστε το μίγμα σε δύο διαφορετικές παρτίδες και προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  7. Πρόσθεσα 6 σταγόνες κόκκινο και 6 σταγόνες μπλε χρώμα.
  8. Στρώστε ένα ταψί είτε με σιλικόνη για macarons είτε με μια απλή σιλικόνη για μπισκότα.
  9. Με ένα κορνέ ρίξτε μίγμα τόσο ώστε να σχηματιστούν κύκλοι με διάμετρο 4 cm, αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους 1 cm.
  10. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C για περίπου 15 λεπτά.
  11. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν και ξεκολλήστε τα από τη σιλικόνη.
  12. Με ένα κορνέ βάλτε λίγη από τη γέμιση στα μισά macarons και σκεπάστε τα με τα άλλα μισά.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/greek-style-macarons/