Μακαρόνς αλά Ελληνικά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
- 250 ml νερό
- 8 γρ. πηκτίνη
- ¼ φλ. ζάχαρη
- Σκάρτο ½ κ.γ. κανέλα
- Σκάρτο ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- 154 γρ. ζάχαρη άχνη
- 70 γρ . πούδρα αμύγδαλου
- 2 ασπράδια αυγών
- 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Μια μέρα πριν μπορείτε να κάνετε τη γέμιση.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και φέρτε σε βρασμό.
- Προσθέστε την πηκτίνη και ανακατέψτε να διαλυθεί εντελώς.
- Αφαιρέστε από την φωτιά, αφήστε να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
- Κοσκινίστε τουλάχιστον δύο φορές την πούδρα αμυγδάλου μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
- Στο μίξερ σας προσθέστε τα ασπράδια αυγών και χτυπήστε.
- Όταν αρχίσουν να σφίγγουν, προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίξτε στη μαρέγκα το μίγμα αμύγδαλου/ζάχαρης άχνης.
- Με μια σπάτουλα ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να αποκτήσει την υφή της λάβας, ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ σφικτό.
- Μοιράστε το μίγμα σε δύο διαφορετικές παρτίδες και προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Πρόσθεσα 6 σταγόνες κόκκινο και 6 σταγόνες μπλε χρώμα.
- Στρώστε ένα ταψί είτε με σιλικόνη για macarons είτε με μια απλή σιλικόνη για μπισκότα.
- Με ένα κορνέ ρίξτε μίγμα τόσο ώστε να σχηματιστούν κύκλοι με διάμετρο 4 cm, αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους 1 cm.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C για περίπου 15 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν και ξεκολλήστε τα από τη σιλικόνη.
- Με ένα κορνέ βάλτε λίγη από τη γέμιση στα μισά macarons και σκεπάστε τα με τα άλλα μισά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/greek-style-macarons/
3.3.3070