Τιραμισού χωρίς Αυγά, Γρήγορο και Εύκολο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Serves: 6-7
- 200 γρ. Τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κ.γ. σκόνη καφέ espresso
- 2 κ.γ. νερό
- 2 κ.σ. Kahlua
- 6-7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 18 έως 20 σαβαγιάρ
- ½ φλ. καφέ espresso
- Σκόνη κακάο και τριμμένη σοκολάτα
- Προετοιμάστε τον espresso και αφήστε να κρυώσει τελείως.
- Πάρτε το τυρί κρέμα και με μια σπάτουλα ανακατέψτε ώστε να είναι μαλακό.
- Στο μίξερ σας χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ανακατέψτε τη σκόνη του εσπρέσο με 2 κ.γ. νερό να γίνει ένα παχύ καφέ υγρό.
- Ρίξτε το στην κρέμα μαζί με την Kahlua και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
- Ρίξτε την κρέμα στο τυρί κρέμα και ανακατέψτε ελαφρά ίσα για να ενσωματωθούν.
- Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή όλη νύχτα.
- Πάρτε 6 με 7 ποτήρια της σαμπάνιας.
- Τακτοποιήστε ένα ή δύο σαβαγιάρ στο κάτω μέρος τους αφού τα έχετε βουτήξει στον καφέ.
- Βάλτε περίπου τρεις γεμάτες κουταλιές από την κρέμα και και διακοσμήστε με τη σκόνη κακάο και τρίμμα σοκολάτας.
- Διακοσμήστε με ένα σαβαγιάρ κομμένο τη μέση, όπως στις εικόνες.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/eggless-easy-tiramisu/
3.3.3070