Μπισκότα Αμαρέττι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Serves: 40
Ingredients/ Συστατικά
  • 285 γρ. αλεύρι από αμύγδαλο
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 43 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Στο μίξερ βάλτε το κάππα και προσθέστε το αλεύρι του αμυγδάλου, τις ζάχαρες, και το αλάτι.
  2. Προσθέστε τα ασπράδια και το εκχύλισμα αμυγδάλου, και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη που θα συγκεντρώνεται γύρω από το κάππα.
  3. Κάντε την ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε τη σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Εγώ την άφησα όλο το βράδυ.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C.
  6. Πάρτε ένα ταψί και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Πάρτε ένα κομμάτι της ζύμης περίπου 3 cm και κάντε το μπάλα.
  8. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
  9. Βάλτε τη ζάχαρη άχνη σε ένα ρηχό μπολ.
  10. Ρίξτε τις μπάλες ζύμης στη ζάχαρη να καλυφθούν.
  11. Βάλτε τις στο ταψί, αφήνοντας ένα κενό ανάμεσά τους.
  12. Απαλά πιέστε προς τα κάτω κάθε μπάλα για να ισιώσει λίγο.
  13. Ψήστε για 15 με 20 λεπτά.
  14. Βγάλτε από το φούρνο, και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/limoncello-zabaglione-and-amaretti/