Λιμοντσέλο Ζαμπαγιόνε και Μους Σοκολάτας
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
- 100 γρ. σοκολάτα 60% κακάο
- 60 γρ. γάλα
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκοι αυγών
- 34 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. λιμοντσέλο
- Βράστε το γάλα.
- Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ρίξτε το ζεστό γάλα.
- Ενσωματώστε και να βάλτε στην άκρη.
- Στο μπολ του μίξερ σας ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να πήξει σαν γιαούρτι.
- Σιγά-σιγά, προσθέστε το στο μίγμα σοκολάτας και ενσωματώστε.
- Αν θα το χρησιμοποιήσετε αμέσως βάλτε το για λίγο στην κατάψυξη για περίπου μισή με μία ώρα.
- Αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα βάλτε το στο ψυγείο.
- Βάλτε μία κατσαρόλα με δύο δάχτυλα νερό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα γυάλινο μπολ βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ενσωματώστε.
- Ρίξτε το limoncello και ανακατέψτε ξανά.
- Τοποθετήστε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα σαν μπεν Μαρί αφού σιγουρέψετε ότι το κάτω μέρος του μπολ δεν έρχεται σε επαφή με το νερό που σιγοβράζει.
- Ξεκινήστε να χτυπάτε με το σύρμα μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει σαν κρέμα.
- Βγάλτε από τη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει.
- Η όλη διαδικασία μου πήρε περίπου 10 έως 15 λεπτά.
- Περίπου στη μέση μείωσα τη θερμοκρασία στο χαμηλό ώστε να μη μου κόψει η κρέμα.
- Μπορεί να μου πήρε περισσότερο χρόνο, αλλά με χαμηλή θερμοκρασία, εξασφαλίζετε ότι δεν θα καταστραφεί η κρέμα.
- Η κρέμα είναι έτοιμη όταν σηκώνετε το σύρμα και αυτή τρέχει σαν λεπτό κορδόνι.
- Όσο η κρέμα κρυώνει πήζει ακόμη περισσότερο.
- Βάλτε στην άκρη να κρυώσει.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/limoncello-zabaglione-and-amaretti/
3.3.3070