Λιμοντσέλο Ζαμπαγιόνε και Μους Σοκολάτας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Μους Σοκολάτας
  • 100 γρ. σοκολάτα 60% κακάο
  • 60 γρ. γάλα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
Για το Ζαμπαγιόνε Λιμοντσέλου
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 34 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. λιμοντσέλο
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Μους Σοκολάτας
  1. Βράστε το γάλα.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ρίξτε το ζεστό γάλα.
  3. Ενσωματώστε και να βάλτε στην άκρη.
  4. Στο μπολ του μίξερ σας ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να πήξει σαν γιαούρτι.
  5. Σιγά-σιγά, προσθέστε το στο μίγμα σοκολάτας και ενσωματώστε.
  6. Αν θα το χρησιμοποιήσετε αμέσως βάλτε το για λίγο στην κατάψυξη για περίπου μισή με μία ώρα.
  7. Αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα βάλτε το στο ψυγείο.
Για το Ζαμπαγιόνε Λιμοντσέλου
  1. Βάλτε μία κατσαρόλα με δύο δάχτυλα νερό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ενσωματώστε.
  3. Ρίξτε το limoncello και ανακατέψτε ξανά.
  4. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα σαν μπεν Μαρί αφού σιγουρέψετε ότι το κάτω μέρος του μπολ δεν έρχεται σε επαφή με το νερό που σιγοβράζει.
  5. Ξεκινήστε να χτυπάτε με το σύρμα μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει σαν κρέμα.
  6. Βγάλτε από τη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει.
  7. Η όλη διαδικασία μου πήρε περίπου 10 έως 15 λεπτά.
  8. Περίπου στη μέση μείωσα τη θερμοκρασία στο χαμηλό ώστε να μη μου κόψει η κρέμα.
  9. Μπορεί να μου πήρε περισσότερο χρόνο, αλλά με χαμηλή θερμοκρασία, εξασφαλίζετε ότι δεν θα καταστραφεί η κρέμα.
  10. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν σηκώνετε το σύρμα και αυτή τρέχει σαν λεπτό κορδόνι.
  11. Όσο η κρέμα κρυώνει πήζει ακόμη περισσότερο.
  12. Βάλτε στην άκρη να κρυώσει.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/limoncello-zabaglione-and-amaretti/