Σούπα Κολοκύθας με Κρουτόνς από Σαλάμι Λευκάδας και Χαλλούμι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σούπα
Serves: 6
- 1 κιλό σάρκα κολοκύθας
- 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 800 ml ζωμό λαχανικών
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 εκατοστά τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. χαλλούμι
- 200 γρ. σαλάμι Λευκάδας
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα κρεμμύδια και σωτάρετε σε μέτρια φωτιά να καραμελώσουν περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα δύο λεπτά.
- Προσθέστε την κολοκύθα και σοτάρετε για άλλα δύο λεπτά.
- Ρίξτε το ζωμό και προσθέστε τα βότανα και τα μπαχαρικά, εκτός από το τζίντζερ και το αλάτι.
- Πάντα το αλάτι στις σούπες το βάζουμε προς το τέλος.
- Εάν ξεκινήσετε από την αρχή και επειδή τμήμα του υγρού εξατμίζεται, μπορεί να καταλήξετε με μια σούπα αλμυρή.
- Μαγειρέψτε σε μεσαία/χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Τρία λεπτά πριν το τέλος προσθέστε το τζίντζερ και λίγο αλάτι και δοκιμάστε.
- Στο μπλέντερ βάλτε όλα τα στερεά και λιώστε τα.
- Επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα και προσθέστε τα υγρά και ανακατέψτε.
- Κόψτε το χαλλούμι σε φέτες και βάλτε το στο γκριλ για 3 έως 5 λεπτά.
- Κόψτε το σαλάμι και το χαλούμι σε μικρά κυβάκια στο μέγεθος του κρουτόν.
- Ρίξτε τη σούπα σε μπολ και από πάνω τα κρουτόν από το σαλάμι και το χαλλούμι.
- Συνοδέψτε με ζεστό ψωμί.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/butternut-squash-soup-with-lefkada-salami-and-halloumi-croutons/
3.3.3070