Παγωτό Βανίλλια με Λοβό Βανίλλιας
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Παγωτό
- 250 ml πλήρες γάλα
- Μια πρέζα αλάτι
- 130 γρ. ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλιας κομμένο στα δύο κατά μήκος
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 5 κρόκους αυγών
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. λευκό ρούμι
- Κρέμα βαλσαμική με γεύση φράουλα για το γαρνίρισμα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ξύστε τους σπόρους από τον λοβό βανίλιας και ρίξτε τους στο γάλα.
- Στη συνέχεια, προσθέστε και τον λοβό επίσης στο γάλα.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για μισή ώρα έτσι ώστε η βανίλια να απελευθερώσει όλα της τα αρώματα.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί τους κρόκους των αυγών.
- Αφαιρέστε τον λοβό της βανίλιας και βάλτε το γάλα και πάλι στο μάτι της κουζίνας και ζεστάνετε.
- Προσθέστε μερικές κουταλιές γάλα στους κρόκους, ανακατεύοντας να φέρετε και τα δύο μίγματα στην ίδια θερμοκρασία.
- Ρίξτε τους κρόκους πίσω στο γάλα και ανακατέψτε.
- Μαγειρέψτε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ξύνοντας το κάτω μέρος με μια σπάτουλα.
- Όταν η κρέμα πήξει αρκετά ώστε να καλύπτει τη σπάτουλα αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ρίξτε την κρέμα γάλακτος κατευθείαν από το ψυγείο.
- Περάστε από ένα σουρωτήρι την κρέμα και ρίξτε τη στην κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέστε το ρούμι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
- Καλύψτε την κρέμα και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες ή όλη νύχτα ακόμα καλύτερα.
- Όταν η κρέμα είναι εντελώς κρύα, ρίξτε τη στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Καταψύξτε για μερικές ώρες και είναι έτοιμη.
- Σερβίρετε είτε με σιρόπι είτε αν θέλετε κάτι διαφορετικό με κρέμα βαλσαμική με γεύση φράουλα.
Συνταγή προσαρμογή με αλλαγές από τον David Lebovitz
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/vanilla-ice-cream-with-vanilla-bean/
3.3.3070