Γεμιστά Μανιτάρια με Ανθότυρο και Σάλτσα Σύκου
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 14 μεσαίου μεγέθους μανιτάρια, βγάλτε τους μίσχους τους και βάλτε τους στην άκρη
  • 6 ξερά βερύκοκα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 4 ξερά σύκα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 φλ. Μαυροδάφνη ή όποιο άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένους μίσχους μανιταριών
  • Ένα μικρό μάτσο μαϊντανό
  • 150 γρ. ανθότυρο φρέσκο
  • 100 γρ. Τυρί κρέμα light
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Σε ένα μικρό πυρέξ βάλτε τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το κρασί.
  3. Ψήστε για 30 λεπτά περίπου.
  4. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα στην άκρη.
  5. Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα μανιτάρια με το καπέλο τους στραμμένο προς τα επάνω.
  6. Ψήστε για 15 λεπτά.
  7. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα στην άκρη.
  8. Όσο ψήνονται, προχωρήστε και κάντε τη γέμιση.
  9. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τους ψιλικομμένους μίσχους μανιταριών ώσπου να μαλακώσουν.
  10. Προσθέστε το ανθότυρο και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε για να γίνει μια κρέμα.
  11. Προσθέστε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ενσωματώστε.
  12. Όταν έχει γίνει μια λεία κρέμα είναι έτοιμο.
  13. Πάρτε ένα μανιτάρι και προσθέστε περίπου 2 κουταλάκια από τη γέμιση.
  14. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα.
  15. Τοποθετείστε σε ένα ταψί και ψήστε για 30 λεπτά περίπου.
  16. Βγάλτε από το φούρνο.
  17. Ρίξτε μία δύο κουταλιές από τη σάλτσα σύκου/βερίκοκου στην κορυφή και επιστρέψτε τα στο φούρνο.
  18. Ψήστε για ακόμα 5 λεπτά.
  19. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε τα να μείνουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/anthotiro-stuffed-mushrooms-with-dried-fig-sauce/