Γεμιστά Μανιτάρια με Ανθότυρο και Σάλτσα Σύκου
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 14 μεσαίου μεγέθους μανιτάρια, βγάλτε τους μίσχους τους και βάλτε τους στην άκρη
- 6 ξερά βερύκοκα, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 4 ξερά σύκα, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 φλ. Μαυροδάφνη ή όποιο άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ψιλοκομμένους μίσχους μανιταριών
- Ένα μικρό μάτσο μαϊντανό
- 150 γρ. ανθότυρο φρέσκο
- 100 γρ. Τυρί κρέμα light
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
- Σε ένα μικρό πυρέξ βάλτε τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το κρασί.
- Ψήστε για 30 λεπτά περίπου.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα μανιτάρια με το καπέλο τους στραμμένο προς τα επάνω.
- Ψήστε για 15 λεπτά.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα στην άκρη.
- Όσο ψήνονται, προχωρήστε και κάντε τη γέμιση.
- Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τους ψιλικομμένους μίσχους μανιταριών ώσπου να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το ανθότυρο και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε για να γίνει μια κρέμα.
- Προσθέστε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ενσωματώστε.
- Όταν έχει γίνει μια λεία κρέμα είναι έτοιμο.
- Πάρτε ένα μανιτάρι και προσθέστε περίπου 2 κουταλάκια από τη γέμιση.
- Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα.
- Τοποθετείστε σε ένα ταψί και ψήστε για 30 λεπτά περίπου.
- Βγάλτε από το φούρνο.
- Ρίξτε μία δύο κουταλιές από τη σάλτσα σύκου/βερίκοκου στην κορυφή και επιστρέψτε τα στο φούρνο.
- Ψήστε για ακόμα 5 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε τα να μείνουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/anthotiro-stuffed-mushrooms-with-dried-fig-sauce/
3.3.3070