Μασάλα με Μανιτάρια
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ινδική
Serves: 3-4
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό μανιτάρια, χρησιμοποίησα 400 γρ. πλευρώτους, 500 γρ. πορτομπέλλο, 100 γρ. λευκά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 ντομάτες, πουρέ
  • 400 γρ. τοματίνια στο χυμό τους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 εκατοστά τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5 πράσινα κάρδαμα ολόκληρα
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. ήπιο τσίλι σε σκόνη
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Ένα μάτσο φρέσκο μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δόσεις.
  4. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Παίρνουμε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει ανοιχτό καφέ.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα δύο λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το ξυλάκι κανέλας και τους λοβούς του κάρδαμου και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για δυο λεπτά ακόμη.
  8. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το τσίλι σε σκόνη, ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο, την πάπρικα, τις ντομάτες, τα μανιτάρια και το νερό.
  9. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο και το φρέσκο τζίντζερ και αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
  11. Εάν δεν θέλετε να περιμένετε τόσο πολύ, μπορείτε να τη δέσετε με δύο κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένο σε δυο κουταλιές νερό.
  12. Δυο λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά, πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  13. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Σημείωση: Ο συγγραφέας αυτής της συνταγής και η Σίσσυ από την οποία την πήρα μας συμβουλεύουν να αφήσουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για δύο ώρες και μετά να το ξαναζεστάνουμε και να το φάμε. Εγώ μπόρεσα να το κρατήσω μόνο μία ώρα και μετά το φάγαμε και ήταν τέλειο!
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή ελεύθερη προσαρμογή από το site With a Glass
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/masala-with-mushrooms/