Ρευστά Κεκάκια Σοκολάτας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • Bούτυρο για το βουτύρωμα των φορμών
  • 1 φλ. αλεύρι, συν περισσότερο για το πασπάλισμα των φορμών
  • 142 γρ. σοκολάτας (χρησιμοποίησα κουβερτούρα 55% κακάο)
  • ½ φλ. ανάλατο βούτυρο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Ζάχαρη άχνη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
  2. Βουτυρώνουμε 8 φορμάκια και αλευρώνουμε.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
  4. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  5. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το μίγμα σοκολάτας.
  6. Μεταφέρουμε και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και τα ψήνουμε.
  7. Αν θέλετε το εσωτερικό να είναι ρευστό ψήστε για περίπου 15 λεπτά.
  8. Αν θέλετε να είναι κανόνικό κέικ ψήστε για 20 λεπτά.
  9. Τρέξτε το μαχαίρι γύρω γύρω γύρω από τις πλευρές των φορμών και αναποδογυρίστε τα επάνω σε πιάτα σερβιρίσματος.
  10. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή σαντιγύ.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/molten-chocolate-cake/