Σαλάτα με Κοτόπουλο και Ροδάκινο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 φλιτζάνια έτοιμο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρούς κύβους σε μέγεθος ζαριού
  • 1 ροδάκινο μεγάλο ή 2 μικρά, καθαρισμένο κομμένο σε μικρούς κύβους σε μέγεθος ζαριού (η γλυκύτητα είναι στο χέρι σας. Αν τη θέλετε γλυκιά προσθέστε δύο ροδάκινα, αν θέλετε το κοτόπουλο να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο βάλτε μόνο ένα)
  • 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 75 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. γιαούρτι
  • ½ κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το κρασί και τα 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά συν το υπόλοιπο 1 κ.γ. σχοινόπρασο και ανακατέψτε.
  4. Πάρτε το μίγμα κρασιού/σχοινόπρασουκαι περάστε το μέσα από σουρωτήρι πατώντας το σχοινόπρασο, μέχρι να βγάλει όσο περισσότερο από την ουσία του.
  5. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από αυτό στα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
  6. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες και στη συνέχεια όταν είναι έτοιμο σερβίρετε με πίτες ή οποιοδήποτε άλλο ζεστό ψωμί.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-and-peach-salad/