Νιόκι α λα Ελληνικά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική/Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. νιόκι πατάτας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 μελιτζάνα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 αντσούγιες, λιωμένες
  • 50 γρ. ούζο
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. γάλα
  • 2 κ.σ. διπλά συμπυκνωμένο πάστα ντομάτας
  • ½ φλ. νερό από τα νιόκι
  • 80 γρ. τυρί φέτα, κομμένο σε κύβους
  • Μερικά φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • Ένα μάτσο μαϊντανό
  • Μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο και βούτυρο για το σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Αλατίστε τις μελιτζάνες και βάλτε τις σε στραγγιστήρι γαι να ξεπικρίσουν και να χάσουν τα νερά τους για 20 λεπτά.
  2. Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει.
  3. Σε ένα τηγάνι προσθέστε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και μερικές κουταλιές βούτυρο.
  4. Σε μέτρια φωτιά προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνουν να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέστε τις μελιτζάνες, αφού τις ξεπλύνετε για να φύγει το αλάτι.
  6. Σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
  7. Προσθέστε το ούζο.
  8. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας, τον τοματοπολτό, τις αντζούγιες και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  9. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν ενώ προσθέτετε τα νιόκι στο βραστό νερό.
  10. Πάρτε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό από τα νιόκι και βάλτε το στην άκρη.
  11. Προσθέστε το γάλα στη σάλτσα ντομάτας και αφήστε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.
  12. Όταν τα νιόκι είναι έτοιμα, βγάλτε τα με την τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τα στην σάλτσα μαζί με ½ φλιτζάνι νερό.
  13. Μεταφέρετε τα νιόκι σε ένα πυρέξ ή ταψί.
  14. Απλώστε τα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για περίπου 20 λεπτά.
  15. Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε τα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/gnocchi-a-la-greco/