Σαλάτα με Κοτόπουλο και Αβοκάντο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. ψημένο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους σαν ζάρι
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους σαν ζάρι
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 145 γρ. μαγιονέζα
  • 85 γρ. γιαούρτι
  • 3 έως 4 αντζούγιες (ανάλογα με το πόσο αλμυρό το θέλετε)
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξίδι με εστραγκόν
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Περιχύστε με χυμό λεμονιού το αβοκάντο να μη μαυρίσει.
  2. Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και το αβοκάντο στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να έχετε μία απαλή σάλτσα.
  3. Περιχύστε το κοτόπουλο και το αβοκάντο και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  4. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
  5. Σερβίρετε πάνω σε φύλλα σαλάτας.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/avocado-chicken-salad/