Κέικ Μήλου Κανέλας
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 335 γρ. ζάχαρη, χωρισμένη σε 312 γρ. και 23 γρ.
- 115 γρ. βούτυρο, μαλακό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 180 γρ. ελληνικό γιαούρτι πλήρες
- 2 μεγάλα αυγά
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- Μία πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. κανέλα
- 2 μεσαία μήλα κομμένα σε φέτες
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
- Χτυπάμε 312 γρ. ζάχαρη, τη μαργαρίνη, την βανίλια και το γιαούρτι σε μέτρια ταχύτητα περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, και χτυπάτε καλά μετά από κάθε αυγό.
- Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέστε το αλεύρι στο μίγμα του βουτύρου και χτυπήστε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα 23 γρ. ζάχαρη και την κανέλα.
- Βουτυρώστε μία φόρμα μακρόστενη με διαστάσεις 30 cm Χ 11 cm.
- Τοποθετήστε λαδόκολλα στο κάτω μέρος του και βουτυρώστε και αλευρώστε.
- Πασπαλίστε το μισό του μείγματος ζάχαρης / κανέλας.
- Τοποθετήστε τις μισές από τις φέτες μήλου να καλύψετε την επιφάνεια.
- Ρίξτε το μισό από το μίγμα του κέικ και ισιώστε.
- Απλώστε το υπόλοιπο μισό του μείγματος ζάχαρης / κανέλας.
- Τοποθετήστε τις υπόλοιπες φέτες μήλου για να καλύψετε την επιφάνεια.
- Ρίξτε το υπόλοιπο μισό του μίγματος κέικ και ισιώστε.
- Ψήστε μέχρι το κέικ να αρχίσει να ξεκολλάει από τις πλευρές της φόρμας περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα με το φούρνο.
- Αφήστε να κρυώσει τελείως.
- Γυρίστε το ανάποδα και σερβίρετε.
Συνταγή προσαρμογή από το myrecipes.com
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/cinnamon-apple-cake/
3.3.3070