Αλμυρά Προφιτερόλ με Καβουροσαλάτα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 125 γρ. γάλα
- 125 γρ. νερό
- 110 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 140 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. αυγά (περίπου 5 μεσαίου μεγέθους)
- 265 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 ½ -2 κ.σ. λευκό ξίδι από κρασί
- 1 κ.σ. λεμόνι χυμό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 ½ κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ουίσκι
- 1 ½ κ.γ. σάλτσα Worcestershire
- ½ κ.σ. αλάτι
- ⅔ φλ. αγγούρι τριμμένο και στραγγισμένο από το νερό του
- 100 γρ. κάβουρα, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και ζάχαρη.
- Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
- Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό.
- Σε λίγο το μίγμα θα πήξει και θα μαζευτεί γύρω από το σύρμα.
- Βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε το στο μίξερ.
- Σε χαμηλές στροφές και με το κάπα, ανακατέψτε τη ζύμη και προσθέστε τα αυγά ένα-ένα ενσωματώνοντας κάθε φορά πριν ρίξετε το άλλο.
- Καλύψτε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Με ένα κορνέ κάντε μπαλάκια σε σχήμα ενός καρυδιού.
- Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στην κορυφή.
- Μην ανοίγετε το φούρνο όσο ψήνονται και χρησιμοποιήστε το συμβατικό φούρνο αντί για τον αέρα.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να στεγνώσουν για λίγο.
- Εάν προγραμματίζετε να ολοκληρώσετε συνταγή την επόμενη μέρα, απλά βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.
- Διαφορετικά, μπορείτε να τα γεμίσετε μετά από μερικές ώρες.
- Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
- Όταν πάρει βράση ρίξτε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
- Βγάλτε από τη φωτιά, βάλτε τη σε ένα μπολ, καλύψτε τη με μεμβράνη απευθείας στην κρέμα και στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Βγάλτε από το ψυγείο και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το καβούρι, το αγγούρι, το μαϊντανό και τον άνηθο.
- Ανακατέψτε να ενσωματωθούν και στη συνέχεια προσθέστε το καβούρι, το αγγούρι, το μαϊντανό και τον άνηθο.
- Ανακατέψτε απαλά.
- Πάρτε το προφιτερόλ, κόψτε το με ένα κοφτερό μαχαίρι και γεμίστε με την καβουροσαλάτα.
- Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο από το ψυγείο.
Συνταγή για τα σου προσαρμογή από τον Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/crab-meat-profiteroles/
3.3.3070