Αλμυρά Προφιτερόλ με Καβουροσαλάτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Choux
  • 125 γρ. γάλα
  • 125 γρ. νερό
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. αυγά (περίπου 5 μεσαίου μεγέθους)
Για τη Σαλάτα με Καβούρι
  • 265 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 ½ -2 κ.σ. λευκό ξίδι από κρασί
  • 1 κ.σ. λεμόνι χυμό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ουίσκι
  • 1 ½ κ.γ. σάλτσα Worcestershire
  • ½ κ.σ. αλάτι
  • ⅔ φλ. αγγούρι τριμμένο και στραγγισμένο από το νερό του
  • 100 γρ. κάβουρα, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
Instructions/ Εκτέλεση
Για τα Choux
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και ζάχαρη.
  3. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
  4. Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό.
  5. Σε λίγο το μίγμα θα πήξει και θα μαζευτεί γύρω από το σύρμα.
  6. Βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε το στο μίξερ.
  7. Σε χαμηλές στροφές και με το κάπα, ανακατέψτε τη ζύμη και προσθέστε τα αυγά ένα-ένα ενσωματώνοντας κάθε φορά πριν ρίξετε το άλλο.
  8. Καλύψτε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  9. Με ένα κορνέ κάντε μπαλάκια σε σχήμα ενός καρυδιού.
  10. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στην κορυφή.
  11. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο ψήνονται και χρησιμοποιήστε το συμβατικό φούρνο αντί για τον αέρα.
  12. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να στεγνώσουν για λίγο.
  13. Εάν προγραμματίζετε να ολοκληρώσετε συνταγή την επόμενη μέρα, απλά βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.
  14. Διαφορετικά, μπορείτε να τα γεμίσετε μετά από μερικές ώρες.
Για τη Σαλάτα με Καβούρι
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν πάρει βράση ρίξτε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
  3. Βγάλτε από τη φωτιά, βάλτε τη σε ένα μπολ, καλύψτε τη με μεμβράνη απευθείας στην κρέμα και στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  4. Βγάλτε από το ψυγείο και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το καβούρι, το αγγούρι, το μαϊντανό και τον άνηθο.
  5. Ανακατέψτε να ενσωματωθούν και στη συνέχεια προσθέστε το καβούρι, το αγγούρι, το μαϊντανό και τον άνηθο.
  6. Ανακατέψτε απαλά.
  7. Πάρτε το προφιτερόλ, κόψτε το με ένα κοφτερό μαχαίρι και γεμίστε με την καβουροσαλάτα.
  8. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο από το ψυγείο.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή για τα σου προσαρμογή από τον Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/crab-meat-profiteroles/