Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί με Τυριά και Δυόσμο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 100 γρ. la vache qui rit τυρί ή 6 τρίγωνα ή τυρί κρέμα
  • 200 γρ. τυρί κίτρινο γκούντα ή ένταμ, τριμμένο
  • 60 γρ. φέτα τριμμένη
  • 5 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.γ. ξερή μέντα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. πάπρικα
Για το Χυλό
  • 16 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 22 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Άνθη περίπου 25 έως 30
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα τυριά, το γάλα, τον δυόσμο, την πάπρικα και το αλάτι.
  2. Αφαιρέστε τους στήμονες των λουλουδιών και γεμίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα τυριών.
  3. Κλείστε τα προσεκτικά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το νερό και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα χυλός σαν αυτόν που φτιάχνουμε τις κρέπες.
  5. Βουτήξτε τους ανθούς σε αυτό και τοποθετήστε τους σε μια σχάρα να στραγγίξουν λίγο μέχρι να κάψει το λάδι.
  6. Τηγανίστε σε δόσεις.
  7. Μου πήρε περίπου ένα με ενάμισι λεπτό ανά παρτίδα, αλλά αυτό εξαρτάται από τη φωτιά.
  8. Θα είναι έτοιμοι όταν πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  9. Μετά τη δεύτερη παρτίδα μείωσα τη θερμοκρασία από το 8 στο 7 επειδή το λάδι άρχισε να γίνεται πολύ καυτό.
  10. Βγάλτε τους, αφήστε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με τζατζίκι ή απλό γιαούρτι, ή μαγιονέζα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/zucchini-blossoms-with-three-cheeses-and-mint/