Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί με Τυριά και Δυόσμο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 100 γρ. la vache qui rit τυρί ή 6 τρίγωνα ή τυρί κρέμα
- 200 γρ. τυρί κίτρινο γκούντα ή ένταμ, τριμμένο
- 60 γρ. φέτα τριμμένη
- 5 κ.σ. γάλα
- 2 κ.γ. ξερή μέντα
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 16 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 22 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- Άνθη περίπου 25 έως 30
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα τυριά, το γάλα, τον δυόσμο, την πάπρικα και το αλάτι.
- Αφαιρέστε τους στήμονες των λουλουδιών και γεμίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα τυριών.
- Κλείστε τα προσεκτικά.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το νερό και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα χυλός σαν αυτόν που φτιάχνουμε τις κρέπες.
- Βουτήξτε τους ανθούς σε αυτό και τοποθετήστε τους σε μια σχάρα να στραγγίξουν λίγο μέχρι να κάψει το λάδι.
- Τηγανίστε σε δόσεις.
- Μου πήρε περίπου ένα με ενάμισι λεπτό ανά παρτίδα, αλλά αυτό εξαρτάται από τη φωτιά.
- Θα είναι έτοιμοι όταν πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Μετά τη δεύτερη παρτίδα μείωσα τη θερμοκρασία από το 8 στο 7 επειδή το λάδι άρχισε να γίνεται πολύ καυτό.
- Βγάλτε τους, αφήστε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με τζατζίκι ή απλό γιαούρτι, ή μαγιονέζα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/zucchini-blossoms-with-three-cheeses-and-mint/
3.3.3070