Στήθος Κοτόπουλο με Νεροκρέμμυδο και Μυρωδικά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 1.400 γρ. Κοτόπουλο στήθος φιλέτο
- 1 νεροκρέμμυδο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 7 φέτες τυρί που λιώνει
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. Κορινθιακή σταφίδα
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με γεύση σύκο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κλων. δενδρολίβανο
- 2 κλων. θυμάρι φρέσκο
- 6 φύλλα φασκόμηλου φρέσκο
- Αλάτι – πιπέρι
- Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και σωτάρετέ το με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Ρίξτε τις σταφίδες και σβήστε με το κρασί.
- Προσθέστε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και τη ζάχαρη, για να καραμελώσουν.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν, για 5 λεπτά.
- Βάλτε τα σε ένα ταψί ή πυρέξ.
- Αλατοπιπερώστε και βάλτε πάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και μία φέτα τυρί.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 20 λεπτά.
- Σερβίρετε με ρύζι basmati ή ότι άλλο σας αρέσει.
Συνταγή προσαρμογή από τον σεφ Κώστα Τσίγκα
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-with-zakynthos-water-onion-and-herbs/
3.3.3070