Κουνέλι με Λαχανικά και Αρωματικά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 5 καρότα, σε χοντρές φέτες
  • 1 κίτρινη, 1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κονσέρβα με ολόκληρα τοματάκια στο χυμό τους
  • 1 φλ. ζωμό βοδινού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίξτε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες κουνέλι σε μέτρια φωτιά να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  3. Αφαιρέστε και τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ ταψί ή γάστρα.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, μέχρι να γίνουν κάπως μαλακά και διαφανή.
  5. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  6. Αφαιρέστε και προσθέστε τα στο ταψί ή τη γάστρα με το κουνέλι.
  7. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Ρίξτε τα και αυτά στο ταψί ή τη γάστρα.
  9. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκύθια και τα καρότα.
  10. Προσθέστε τις ντομάτες, ζάχαρη αλάτι, πιπέρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο και θυμάρι και βράστε για δύο λεπτά.
  11. Ρίξτε τα πάντα στο ταψί ή τη γάστρα και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
  12. Βγάλτε το από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για δέκα λεπτά και σερβίρετε.
  13. Αν θέλετε τη σάλτσα να είναι πηχτή, διαλύστε 1 κ.σ. κορν φλάουρ σε 1 κ.σ. νερό και ρίξτε το στη σάλτσα ενώ είναι στο φούρνο 1 λεπτό προτού το βγάλετε έξω.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/rabbit-with-vegetables-and-herbs/