Κοτόπουλο με Χαλούμι, Χρωματιστές Πιπεριές και Ντοματίνια
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 700 γρ. στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα
- 170 γρ. Χαλούμι, τριμμένο
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 φλ. ζωμό κοτοπούλου
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ. ντοματίνια
- 10 μικρές πιπεριές κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- 2 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν
- 5-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από τις δύο πλευρές.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και το σχοινόπρασο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χάσει το μισό του όγκου του.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, τη ζάχαρη και την ντομάτα και βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να χάσουν το μισό του όγκου τους.
- Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα ντοματίνια και τις σκελίδες σκόρδου σε ένα βαθύ ταψί ή σε ένα πυρέξ.
- Ρίχνουμε τα κλωνάρια, το βασιλικό και το μαϊντανό.
- Ρίχνουμε από πάνω τη ντομάτα.
- Καλύπτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το χαλούμι.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πιπεριές και το χαλούμι να έχει κάνει μια ωραία κρούστα από πάνω.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/halloumi-smothered-chicken-with-peppers-and-cherry-tomatoes/
3.3.3070