Κοτόπουλο με Χαλούμι, Χρωματιστές Πιπεριές και Ντοματίνια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 γρ. στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα
  • 170 γρ. Χαλούμι, τριμμένο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. ζωμό κοτοπούλου
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 10 μικρές πιπεριές κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν
  • 5-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από τις δύο πλευρές.
  2. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και το σχοινόπρασο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χάσει το μισό του όγκου του.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη ζάχαρη και την ντομάτα και βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να χάσουν το μισό του όγκου τους.
  5. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  6. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα ντοματίνια και τις σκελίδες σκόρδου σε ένα βαθύ ταψί ή σε ένα πυρέξ.
  7. Ρίχνουμε τα κλωνάρια, το βασιλικό και το μαϊντανό.
  8. Ρίχνουμε από πάνω τη ντομάτα.
  9. Καλύπτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το χαλούμι.
  10. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πιπεριές και το χαλούμι να έχει κάνει μια ωραία κρούστα από πάνω.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/halloumi-smothered-chicken-with-peppers-and-cherry-tomatoes/