Ζουμερά Γεμιστά Μανιτάρια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 16 μεγάλα μανιτάρια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κολοκυθάκι, τριμμένο
  • Οι μίσχοι των μανιταριών, ψιλοκομμένοι
  • ¼ φλ. κρασί, ό, τι ξηρό κρασί έχετε κάνει
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ⅕ κ.γ. κύμινο
Για τη Σάλτσα Τύπου Μορνέ
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 φλ. οποιοδήποτε κίτρινο τυρί, τριμμένο έχετε συν λίγο περισσότερο για γαρνιτούρα πριν τα βάλουμε στο φούρνο
  • Φρυγανιά τριμμένη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C.
  2. Βάζουμε τα μανιτάρια με την κοίλη πλευρά κοιτάζοντας προς τα κάτω και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  3. Σοτάρουμε την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τα στελέχη των μανιταριών μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
  4. Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί.
  5. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη Σάλτσα Τύπου Μορνέ
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο και τα φέρνουμε σε ήπιο βρασμό.
  2. Ρίχνουμε το κορνφλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι, και το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη και με το σύρμα ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα αρχίσει να πήζει.
  3. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό.
  4. Ανακατεύουμε ζωηρά και προσθέτουμε το τυρί.
  5. Τη βάζουμε ξανά στη φωτιά και χαμηλώνουμε στο χαμηλό.
  6. Αφήνουμε το τυρί να λιώσει εντελώς και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα στα λαχανικά.
  7. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα μανιτάρια.
  8. Από πάνω πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο και φρυγανιά.
  9. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι ένα ωραίο χρυσό χρώμα να σχηματιστεί πάνω τους.
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/creamy-juicy-stuffed-mushrooms/