Ζουμερά Γεμιστά Μανιτάρια
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 16 μεγάλα μανιτάρια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κολοκυθάκι, τριμμένο
- Οι μίσχοι των μανιταριών, ψιλοκομμένοι
- ¼ φλ. κρασί, ό, τι ξηρό κρασί έχετε κάνει
- Αλάτι, πιπέρι
- ⅕ κ.γ. κύμινο
- 1 φλ. γάλα εβαπορέ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 φλ. οποιοδήποτε κίτρινο τυρί, τριμμένο έχετε συν λίγο περισσότερο για γαρνιτούρα πριν τα βάλουμε στο φούρνο
- Φρυγανιά τριμμένη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C.
- Βάζουμε τα μανιτάρια με την κοίλη πλευρά κοιτάζοντας προς τα κάτω και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Σοτάρουμε την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τα στελέχη των μανιταριών μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
- Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο και τα φέρνουμε σε ήπιο βρασμό.
- Ρίχνουμε το κορνφλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι, και το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη και με το σύρμα ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα αρχίσει να πήζει.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό.
- Ανακατεύουμε ζωηρά και προσθέτουμε το τυρί.
- Τη βάζουμε ξανά στη φωτιά και χαμηλώνουμε στο χαμηλό.
- Αφήνουμε το τυρί να λιώσει εντελώς και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα στα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα μανιτάρια.
- Από πάνω πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο και φρυγανιά.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι ένα ωραίο χρυσό χρώμα να σχηματιστεί πάνω τους.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/creamy-juicy-stuffed-mushrooms/
3.3.3070