Σάμαλι Νηστίσιμο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 280 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
- 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 400 ml χυμό πορτοκαλιού
- 100 ml νερό
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ.μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ.ξύσμα λεμονιού
- ½ κ.γ.ξύσμα πορτοκαλιού
- 30 ml λικέρ μαστίχα
- 4 δάκρυα μαστίχας θρυμματισμένα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 450 ml νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 φλούδα λεμονιού
- Λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C.
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και φέρνουμε σε βρασμό.
- Αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά.
- Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 30 εκατοστά X 25 εκατοστά και ρίχνουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγει καθαρό.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και με μια κουτάλα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό κέικ.
- Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να απορροφήσει όλα το σιρόπι και στη συνέχεια, γαρνίρουμε με την λιωμένη σοκολάτα.
Συνταγή προσαρμογή από το melissa.gr
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/orange-flavored-semolina-bars-samali/
3.3.3070