Ρυζόγαλο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 6-7 μπολ
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό γάλα μείον 4 κουταλιές της σούπας
  • 70 γρ. ρύζι, γλασέ ή Καρολίνα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κ.σ. κρύο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Κανέλα για το γαρνίρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε περίπου 300 γρ. νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
  2. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και το ρύζι και σιγοβράζουμε έως ότου το ρύζι γίνει πολύ μαλακό.
  3. Εμένα μου πήρε 40 λεπτά περίπου.
  4. Βγάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το ρύζι για να απαλλαγούμε από το νερό που έχει μείνει.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό.
  6. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  7. Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για περίπου πέντε λεπτά.
  8. Με ένα ραβδομπλέντερ λιώνουμε το ρύζι και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
  9. Βάζουμε το μείγμα σε μικρά μπολ και τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  10. Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
  11. Λίγο πριν σερβίρουμε ρίχνουμε λίγη κανέλα στην κορυφή.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/rice-pudding-rizogalo/