Γύρος με Πίτα
Author/ Συγγραφέας:
Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου:
Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα:
Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
5 χοιρινές μπριζόλες
Για τη Μαρινάδα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κ.γ. ρίγανη
⅓ φλ. μουστάρδα
¼ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες.
Ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη νύχτα.
Την επόμενη ημέρα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
Βγάζουμε από το ψυγείο τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά γυρίζοντάς τις μετά από 8 λεπτά.
Γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα, γυρίζοντας τις πάλι μετά από 5 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
Τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκινάμε να κόβουμε λεπτές φέτες.
Σερβίρουμε με πίτες και τζατζίκι.
Recipe by
Culinary Flavors
at https://www.culinaryflavors.gr/greek-gyros/
3.3.3070