Νηστίσιμα Μπισκότα Σοκολάτας με Ταχίνι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Μπισκότα
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 φλ. λάδι καρύδας
  • 1 φλ. μέλι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλίνη
  • 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. κακάο
  • Ταχίνι για τη γέμιση
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το λάδι, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά συστατικά.
  4. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και με το γάντζο ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν τρίμματα.
  5. Βγάζουμε από το μίξερ και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια σκληρή ζύμη.
  6. Παίρνουμε ένα ταψί και το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Παίρνουμε ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω ένα μεγάλο κομμάτι στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις της ζύμης.
  8. Σκεπάζουμε με ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε ένα φύλλο με πάχος 3 mm
  9. Κάνουμε το ίδιο για όλη τη ζύμη.
  10. Με μια στρογγυλή κουπ πατ, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με 5cm διάμετρο.
  11. Με μια σπάτουλα τα μεταφέρουμε στο ταψί.
  12. Όταν τα βάλουμε όλα στο ταψί, από τα μισά κόβουμε με ένα μικρότερο καλούπι ένα μικρό κύκλο στο κέντρο τους.
  13. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
  14. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  15. Παίρνουμε ½ κουταλάκι του γλυκού από το ταχίνι και το απλώνουμε πάνω από τα άκοπα μπισκότα.
  16. Τοποθετούμε τα μπισκότα με την τρύπα πάνω από τα υπόλοιπα και είναι έτοιμα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/vegan-chocolate-cookies-with-tahini/