Γεμιστά με Κοτόπουλο και Μυρωδικά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα 700 γρ., κομμένο σε κύβους
  • 7 ντομάτες
  • 7 πιπεριές οποιοδήποτε χρώμα
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 μελιτζάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ζωμός κότας
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος 15% λιπαρών
  • 2 κ.γ. πάστα ντομάτας
  • ½ φλ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι τις αδειάζουμε, αφήνοντας περίπου 1 cm γύρω γύρω.
  2. Στο μπλέντερ λιώνουμε τη σάρκα από τις ντομάτες.
  3. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το βασιλικό, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για ένα δευτερόλεπτο για να ενσωματωθούν.
  4. Κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια και τα πετάμε.
  5. Τις βάζουμε στην άκρη.
  6. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώσουν περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την πάστα ντομάτας και το τυρί και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  9. Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μισοψηθεί.
  10. Μεταφέρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μίγμα ντομάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  12. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με το κοτόπουλο.
  13. Σε ένα πυρέξ ή βαθύ ταψί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές και ντομάτες κοντά κοντά.
  14. Ρίχνουμε περίπου ένα φλιτζάνι βραστό νερό γύρω από τις άκρες του ταψιού.
  15. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.
  16. Αφαιρούμε, αφήνουμε για πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-stuffed-peppers-and-tomatoes/