Εύκολο Κοτόπουλο με Σάλτσα Κόκκινου Κρασιού και Βλήτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό βλήτα, πλυμένα έτοιμα
  • 3 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί + ½ φλ. ακόμα για να διαλίσουμε το κορν φλάουρ
  • 2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
  2. Προσθέτουμε τα βλήτα καθαρισμένα και βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να γίνονται μαλακά.
  3. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
  4. Κόβουμε τα στήθη εγκάρσια σε δύο μερίδες το καθένα.
  5. Τα αλατοπιπερώνουμε.
  6. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα στήθη σε μέτρια / υψηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό ή δύο, αφήνοντας τα μισοψημένα (το υπόλοιπο μαγείρεμα θα γίνει με τη σάλτσα).
  7. Αφαιρέστε και να κρατήστε τα ζεστά.
  8. Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Προσθέστε το ½ φλιτζάνι κρασί και σβήνετε με αυτό.
  10. Αφήστε το να βράσει και να μειωθεί στο μισό και ρίξτε το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι.
  11. Χαμηλώνστε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου.
  12. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για δέκα έως δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι κρασί με 2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένες σε αυτό.
  13. Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει αφαιρέστε από τη φωτιά.
  14. Σερβίρετε με τα χόρτα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/easy-chicken-with-red-wine-sauce-and-vlita/