Ψαρονέφρι με Σάλτσα Μαρμελάδας Βερίκοκου
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πίατο
- 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε φέτες
- 400 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. πολτό σκόρδου ή μία σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ⅓ φλ. Κονιάκ
- 4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- ⅓ φλ. Κρέμα γάλακτος light ή κανονική
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του χοιρινού
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες του χοιρινού σε δόσεις μέχρι να μισοψηθούν.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε δύο ακόμα κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε το μπράντι και ντεγκλασάρουμε το τηγάνι.
- Όταν εξατμίστει το μισό προσθέτουμε τη μαρμελάδα βερύκοκο και την Ντιζόν.
- Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Βάζουμε μέσα και τις φέτες χοιρινού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Αν η σάλτσα είναι λίγο ρευστή, τη δένουμε με 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pork-tenderloin-in-apricot-preserves-sauce/
3.3.3070