Παγωτό Καρύδα με Κομματάκια Σοκολάτας
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 230 γρ. γάλα κρύο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 7 κ.σ. τριμμένη καρύδα
- 455 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. Σταγόνες σοκολάτας
- Χτυπήστε ελαφρά μαζί το γάλα, τη ζάχαρη και την καρύδα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ανακατεύετε μέσα την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
- Ρίξτε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Ανακατέψτε τις σταγόνες σοκολάτας στο μαλακό παγωτό, και είτε σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε το σε ένα δοχείο και παγώστε το για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Περίπου 15-20 λεπτά πριν το σερβίρισμα βγάλτε το από την κατάψυξη για να μαλακώσει και να μπορέσετε να το σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/coconut-ice-cream-with-chocolate-chunks/
3.3.3070