Ρολά Μελιτζάνας με Τυρί
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 250 γρ. Mασκαρπόνε
- 3 μελιτζάνες μεγάλες και μακριές
- 1 φλ. μετσοβόνε ή οποιοδήποτε άλλο τυρί καπνιστό, τριμμένο
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 7 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
- Πιπέρι
- Σάλτσα ντομάτας
- Περισσότερο τυρί για να πασπαλίσουμε από πάνω
- Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες περίπου μισό πόντο παχιές.
- Βάλτε σε σουρωτήρι και αλατίστε για να ξεπικρίσουν.
- Αφήστε για περίπου 30 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C.
- Πλύντε σχολαστικά για να φύγει το αλάτι.
- Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
- Αλατίστε και αλείψτε με ελαιόλαδο.
- Ψήστε για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ώστε να τυλίγονται.
- Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες κάντε τη γέμιση.
- Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα να ενσωματωθούν.
- Πάρτε ένα πυρέξ και προσθέστε περίπου 5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας.
- Βγάλτε τις μελιτζάνες από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο.
- Πάρτε μια μελιτζάνα και προσθέστε μια κουταλιά από το μείγμα τυριού στη μεγαλύτερη μεριά.
- Ρολάρετε τη μελιτζάνα και τοποθετήστε τη πάνω από τη σάλτσα ντομάτας.
- Κάντε το ίδιο για όλες τις φέτες.
- Ρίξτε λίγη σάλτσα πάνω τους και στη συνέχεια, πασπαλίστε με λίγο τυρί τριμμένο.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175˚C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το τυρί στην κορυφή να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε για δέκα λεπτά και σερβίρετε.
Εμπνευσμένο από το tasty.com
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/eggplant-rollini/
3.3.3070