Ψαρονέφρι Γεμιστό με Κασέρι και Σάλτσα Κόκκινου Κρασιού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • Για Γέμιση του Χοιρινού
  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια
  • 2 χοντρές φέτες κασέρι κομμένο σε χοντρά
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
  • 25 γρ. Αποξηραμένα μανιτάρια shiitake μουλιασμένα στο ζεστό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
  • Για το Άλειμμα Μελιού
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. νερό
  • ½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • ½ κ.γ. κάρδαμο
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη Σάλτσα Κρασιού
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • ½ φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Ό, τι έχει απομείνει από τη γέμιση
  • Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Στραγγίστε το νερό από τα μανιτάρια shiitake.
  2. Ψιλοκόψτε τα.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα για δύο λεπτά ακόμα.
  6. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε μια πρέζα πάπρικα.
  7. Κόψτε κατά μήκος το ψαρονέφρι και προσθέστε λίγο από τη γέμιση κρεμμύδι/μανιτάρι και τοποθετείστε δύο μπαστούνια τυρί κατά μήκος.
  8. Κλείστε τα φιλέτα και καλύψτε τα με λαδόκολλα όπως στις φωτογραφίες.
  9. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και ψήστε για περίπου 15 λεπτά.
  10. Ενώ το χοιρινό ψήνεται προετοιμάστε το άλειμμα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  11. Μετά τα 15 λεπτά βγάλτε το χοιρινό από το φούρνο και αφαιρέστε τη λαδόκολα.
  12. Αλείψτε το ψαρονέφρι, γυρίστε το φούρνο στο γκριλ και τοποθετήστε το χοιρινό κρέας από κάτω.
  13. Όταν η μία πλευρά πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα, γυρίστε το ψαρονέφρι από την άλλη πλευρά και αλείψτε πάλι με το μέλι.
  14. Τοποθετήστε τα και πάλι στο γκριλ ώστε να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και αυτή η πλευρά.
  15. Ενώ το χοιρινό ψήνεται, ετοιμάστε την σάλτσα.
  16. Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το περίσσευμα της γέμισης (είχα δυο κουταλιές γέμιση) και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  17. Ρίξτε το κρασί και αφήστε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό.
  18. Ρίξτε το ζωμό και όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και συνεχίστε να βράζετε σε μέτρια φωτιά.
  19. Αν η σάλτσα είναι λίγο υδαρής, δέστε τη με λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό.
  20. Όταν γίνει το χοιρινό βγάλτε το από το φούρνο αφήστε το να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά και κόψτε το σε φέτες.
  21. Σερβίρετε με τη σάλτσα πάνω σε ζυμαρικά ή ρύζι ή ακόμα και πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/stuffed-pork-tenderloin-with-red-wine-sauce/