Ψαρονέφρι Γεμιστό με Κασέρι και Σάλτσα Κόκκινου Κρασιού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- Για Γέμιση του Χοιρινού
- 2 χοιρινά ψαρονέφρια
- 2 χοντρές φέτες κασέρι κομμένο σε χοντρά
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
- 25 γρ. Αποξηραμένα μανιτάρια shiitake μουλιασμένα στο ζεστό νερό
- Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
- Για το Άλειμμα Μελιού
- 4 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. νερό
- ½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- ½ κ.γ. κάρδαμο
- ½ κ.γ. θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Για τη Σάλτσα Κρασιού
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- ½ φλ. ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. μέλι
- Ό, τι έχει απομείνει από τη γέμιση
- Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Στραγγίστε το νερό από τα μανιτάρια shiitake.
- Ψιλοκόψτε τα.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα για δύο λεπτά ακόμα.
- Αλατοπιπερώστε και προσθέστε μια πρέζα πάπρικα.
- Κόψτε κατά μήκος το ψαρονέφρι και προσθέστε λίγο από τη γέμιση κρεμμύδι/μανιτάρι και τοποθετείστε δύο μπαστούνια τυρί κατά μήκος.
- Κλείστε τα φιλέτα και καλύψτε τα με λαδόκολλα όπως στις φωτογραφίες.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και ψήστε για περίπου 15 λεπτά.
- Ενώ το χοιρινό ψήνεται προετοιμάστε το άλειμμα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Μετά τα 15 λεπτά βγάλτε το χοιρινό από το φούρνο και αφαιρέστε τη λαδόκολα.
- Αλείψτε το ψαρονέφρι, γυρίστε το φούρνο στο γκριλ και τοποθετήστε το χοιρινό κρέας από κάτω.
- Όταν η μία πλευρά πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα, γυρίστε το ψαρονέφρι από την άλλη πλευρά και αλείψτε πάλι με το μέλι.
- Τοποθετήστε τα και πάλι στο γκριλ ώστε να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και αυτή η πλευρά.
- Ενώ το χοιρινό ψήνεται, ετοιμάστε την σάλτσα.
- Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το περίσσευμα της γέμισης (είχα δυο κουταλιές γέμιση) και σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Ρίξτε το κρασί και αφήστε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό.
- Ρίξτε το ζωμό και όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και συνεχίστε να βράζετε σε μέτρια φωτιά.
- Αν η σάλτσα είναι λίγο υδαρής, δέστε τη με λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό.
- Όταν γίνει το χοιρινό βγάλτε το από το φούρνο αφήστε το να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά και κόψτε το σε φέτες.
- Σερβίρετε με τη σάλτσα πάνω σε ζυμαρικά ή ρύζι ή ακόμα και πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/stuffed-pork-tenderloin-with-red-wine-sauce/
3.3.3070