Κέικ Βανίλιας με Σάλτσα Μήλου
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Σάλτσα Μήλου
  • 1,5 κιλό μήλα
  • 1 φλ. νερό
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.σ. λεμόνι χυμό
  • 2 κ.γ. βούτυρο
  • 1 στικ κανέλας
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • Τους σπόρους από ένα φασόλι βανίλιας + τη βανίλια, την ίδια
Για το Κέικ Βανίλιας
  • 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλ. πλήρες γάλα
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Σάλτσα Μήλου
  1. Η σάλτσα μήλου μπορεί να γίνει την προηγούμενη ημέρα δεδομένου ότι είναι φτιαγμένη στη slowcooker.
  2. Κόψτε τα μήλα σε κομματάκια.
  3. Προσθέστε όλα τα υλικά στη slowcooker και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 ώρες.
  4. Την έβαλα να λειτουργήσει το προηγούμενο βράδυ και το πρωί η σάλτσα ήταν έτοιμη.
  5. Αν δεν έχετε slowcooker, βάλτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράστε πρώτα σε σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώστε και βράστε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να απορροφηθεί το περισσότερο υγρό.
  6. Αφαιρέστε τη βανίλια και την κανέλα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Για το Κέικ Βανίλιας
  1. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στον κάδο του μίξερ.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο σιγά-σιγά, έως ότου η ζύμη μοιάζει με χοντρή άμμο.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να αναμειγνύετε σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα.
  5. Ρίξτε τη βανίλια και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά.
  6. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20 εκατοστών και ρίξτε το χυλό σε αυτό.
  7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
  8. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
  9. Κόψτε το στη μέση και στο κάτω μισό απλώστε ένα παχύ στρώμα της σάλτσας μήλου.
  10. Σκεπάστε με το άλλο μισό και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/applesauce-layered-vanilla-cake/