Κλαμπ Σάντουιτς με Τονοσαλάτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
Για την Τονοσαλάτα
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό περίπου 116 γρ. στραγγισμένη
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. + 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 ½ κ.σ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • ⅛ κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 9 φέτες ψωμί τοστ
  • 3 φέτες τυρί του τοστ
  • 3 φύλλα μαρουλιού
  • 9 λεπτές φέτες ντομάτας
  • 18 λεπτές φέτες αγγουριού
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ψωμί.
  2. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 έως 5 ώρες.
  3. Φριγανίζουμε το ψωμί.
  4. Παίρνουμε μια κουταλιά της τονοσαλάτας και την απλώνουμε πάνω σε μια φέτα.
  5. Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα.
  6. Αλείφουμε με μαγιονέζα και τις δύο πάνω φέτες.
  7. Βάζουμε το τυρί του τοστ, την ντομάτα, το μαρούλι και το αγγούρι από πάνω και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα.
  8. Κόβουμε σε τέσσερα τρίγωνα και σερβίρουμε με τσιπς ή τηγανιτές πατάτες.
Notes/ Σημειώσεις
Το 1½ κ.γ. αγγουράκι τουρσί κανονικά είναι 1½ κ.γ. sweet pickle relish το οποίο το βρήκα στον Θανόπουλο. Αν δεν έχετε πρόσβαση χρησιμοποιήστε αγγουράκι τουρσί και προσθέστε ½ κ.γ. ζάχαρη
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/tuna-salad-club-sandwich-and-cream-cheese-ham-rolls/