Μοσχάρι Γκούλας με Πατάτες Πουρέ
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ουγγρική
- 1,3 κιλά μοσχάρι κομμένο σε κύβους
- 4 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε φέτες
- 1 πορτοκαλί πιπεριά, σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες
- 3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
- 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 3 φύλλα δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Ένα λεπτό προτού τα αποσύρουμε προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ένα λεπτό.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε χύτρα ή τη slow cooker.
- Τοποθετούμε το κρέας και τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, τους σπόρους κύμινου, το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ, το κρασί, το ξύδι και τα φύλλα δάφνης.
- Εάν χρησιμοποιείτε χύτρα, κλείστε το καπάκι και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Από τη στιγμή που θα μειώσετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό χρειάζεται περίπου 1 ½ ώρα να γίνει το κρέας.
- Στη slow cooker, προγραμματίζετε στην υψηλή σκάλα για 6 έως 7 ώρες και αφήνετε να βράσει.
- Αν η σάλτσα είναι λίγο ρευστή δέστε τη με 2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/goulash-style-beef-with-mashed-potatoes/
3.3.3070