Κτυπήστε το αραβοσιτέλαιο, τις ζάχαρες, το αυγό, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και χτυπήστε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Η ζύμη θα είναι αρκετά στεγνή και θα θρυμματίζεται.
Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγο νερό (1 έως 2 κ.σ.) για να κάνει τη ζύμη πιο συνεκτική.
Πάρτε ένα κουτάλι ή αν έχετε ένα κουτάλι για μπισκότα και βάλτε κουταλιές πάνω στο ταψί αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους 3 cm.
Χρησιμοποίησα το σφυρί της κουζίνας για να τα ισιώσω και να τα πλατύνω κάνοντάς τα περίπου 1 cm παχιά.
Ψήστε για 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν γύρω από τις άκρες.
Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ, λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σας και όταν κρυώσουν τα μπισκότα βουτήξτε τα έτσι ώστε να καλυφθούν κατά το ήμισι.
Αφήστε να κρυώσουν μέσα στο ταψί, μέχρι να έχει σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/classic-peanut-butter-cookies-with-chocolate/