Μπριζόλες Γάλακτος με Σάλτσα Jack Daniels και Πουρέ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Αμερικάνικη
Ingredients/ Συστατικά
  • 6 μπριζόλες γάλακτος
Για τη Σάλτσα Jack Daniels
  • 1 φλ. χυμό ανανά
  • 1 κ.σ. πολτό ανανά
  • ⅔ φλ. νερό
  • ¼ φλ. σάλτσα teriyaki
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 φλ. καφέ ζάχαρη
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. Jack Daniels μπέρμπον
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
Για τον Πουρέ
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
  • 100 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • ½ φλ.ζεστό γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Σάλτσα Jack Daniels
  1. Ετοιμάστε τη σάλτσα τοποθετώντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζοντάς τα.
  2. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει.
  3. Αν η σάλτσα είναι κάπως αραιή, δέστε τη με 1 κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  4. Βάλτε τη στην άκρη.
Για τον Πουρέ
  1. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία στη χαμηλότερη θερμοκρασία που υπάρχει.
  4. Τις λιώνουμε με το εργαλείο για τον πουρέ.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε το γάλα και ενσωματώνουμε.
  7. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  8. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.
  9. Ψήνουμε τις μπριζόλες στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ.
  10. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και τον πουρέ πατάτας.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/beef-steaks-with-jack-daniels-sauce-and-mashed-potatoes/