Σκορδόψωμο με Φέτα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 1 φλ. γάλα
- 57 γρ. βούτυρο
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 113 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 125 γρ. τυρί φέτα
- Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό
- Περίπου 15 φύλλα βασιλικού
- ¼ κ.γ. ρίγανη
- Πιπέρι
- Βάλτε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Βάλτε στην άκρη να κρυώσει.
- Στο μπολ του μίξερ σας ρίξτε το γάλα και προσθέστε τα αυγά, τη μαγιά, το αλεύρι, και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε.
- Ζυμώστε με το γάντζο μέχρι να γίνει λείο.
- Η ζύμη θα είναι κολλώδης αλλά σε κάθε περίσπτωση θα πρέπει να σχηματίζει μια μπάλα.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε, και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 90 λεπτά.
- Δεν περιμένουμε να αυξηθεί ο όγκος στο διπλάσιο, αλλά αυτό είναι μια χαρά.
- Ενώ φουσκώνει η ζύμη, φτιάξτε τη γέμιση.
- Στο μπλέντερ τοποθετήστε τη φέτα, τον βασιλικό και το μαιντανό και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια σαν θρύψαλα.
- Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Πάρτε μία φόρμα ψωμιού και λαδώστε τη ελαφρά.
- Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας σας.
- Ξεφουσκώστε τη ζύμη και χωρίστε τη στα δύο.
- Πάρτε το πρώτο μισό και ανοίξτε τη σε κύκλο με διάμετρο 30 cm.
- Κόψτε με ένα ποτήρι κύκλους με διάμετρο 10 cm. και 0,5 cm παχύς.
- Πάρτε μια μικρή μερίδα περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και απλώστε το στο τμισό κάθε κομματιού ζύμης και διπλώστε στη μέση.
- Τοποθετήστε τα πλάι πλάι με την ανοιχτή πλευρά προς τα επάνω.
- Επαναλάβετε για το υπόλοιπο της ζύμης.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 90 λεπτά.
- Περίπου 15 λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου φουσκώματος προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
- Ψήνουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για ένα λεπτό και σερβίρουμε.
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/feta-cheese-garlic-bread/
3.3.3070