Λαζάνια με Κοτόπουλο και Λιαστή Ντομάτα Σαντορίνης
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
- 10 έως 11 λαζάνια
- 3 στήθη κοτόπουλου
- Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- ⅓ φλιτζάνι ελαφριά κρέμα
- ⅓ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
- ½ φλυτζάνι Πεκορίνο Ρωμάνο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού από ξερό θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
- 10 φύλλα βασιλικού, κομμένα chiffonade
- 500 γρ. κονκασέ ντομάτας
- ¼ φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι ξερή ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
- ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
- 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέστε όλα τα συστατικά και φέρτε σε βρασμό.
- Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για τουλάχιστον μια ώρα.
- Το άφησα για 2 ώρες στο χαμηλό.
- Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και πασπαλίστε λίγη γλυκιά πάπρικα
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να μισογίνουν.
- Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τρεις έως τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σότάρετε το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του περίπου ένα λεπτό.
- Ρίχνουμε το ζωμό, την ελαφριά κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, το πεκορίνο και όλα τα βότανα.
- Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν.
- Φέρτε σε βρασμό και να μειώστε τη θερμόοκρασία σε μέτρια.
- Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου και αφήστε τα να μαγειρευτούν για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το κοτόπουλο σε ίνες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
- Πάρτε ένα πυρέξ ή ένα βαθύ ταψί με διαστάσεις 35 cm X 25 cm.
- Βουτρώστε το κάτω μέρος και απλώστε μερικές κουταλιές της σάλτσας Μαρινάρα.
- Τοποθετήστε τα 5 φύλλα λαζάνια να καλύψτε εντελώς τον πάτο του ταψιού.
- Απλώστε τη γέμιση κοτόπουλου να καλύψτε τα λαζάνια.
- Πασπαλίστε με λίγο πεκορίνο ή μοτσαρέλα από πάνω.
- Καλύψτε με τα υπόλοιπα λαζάνια.
- Απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα μαρινάρα και πασπαλίστε τη μοτσαρέλα.
- Ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι η μοτσαρέλα στην κορυφή έχει πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα και τα λαζάνια να είναι μαλακά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/lasagna-with-sun-dried-tomatoes-and-chicken/
3.3.3070