Αργεντίνικα Αλφαχόρες
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Μπισκότα
Cuisine/ Κουζίνα: Αργεντίνικη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. νισεστέ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- ½ φλ. τρίμμα καρύδας
- Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Στη χύτρα σας τοποθετήστε το κουτάκι του γάλακτος, αφού αφαιρέσετε τη χάρτινη ετικέτα.
- Τοποθετήστε το με την πλευρά του προς τα κάτω σε οριζόντια θέση γιατί αλλιώς όταν το νερό αρχίσει να βράζει θα χτυπάει πάνω κάτω.
- Καλύψτε το με νερό συν 2 cm περισσότερο.
- Ανάψτε το μάτι στην ψηλή θερμοκρασία και φέρτε το σε βρασμό
- Καλύψτε με το καπάκι και περιμένετε έως ότου η βαλβίδα αρχίζει να βγάζει τον ατμό.
- Αμέσως, χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
- Βάλτε το σε ένα γυάλινο βαζάκι και στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 °C.
- Στο μίξερ σας με το κάπα χτυπήστε το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τους κρόκους των αυγών, το εκχύλισμα βανίλιας, και το ξύσμα λάιμ.
- Προσθέστε όλα τα στεγνά συστατικά ταυτόχρονα, αλλάξτε από το κάπα στον γάντζο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Αφήστε το να αναμειγνύεται για 5 έως 10 λεπτά έτσι ώστε η ζύμη να μπορεί να πλαστεί.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε δύο δόσεις σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια, με πάχος περίπου 6 mm και κόψτε τη σε κύκλους των 5 cm.
- Πάρτε ένα ταψί και στρώστε το με χαρτί ψησίματος.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα στο χαρτί αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, δεδομένου ότι δεν θα απλώσουν.
- Ψήστε για 10-12 λεπτά και μην τα αφήσετε να ροδίσουν.
- Πριν τα γεμίσετε πρέπει να κρυώσουν τελείως.
- Πάρτε ένα μπισκότο και απλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού dulce de leche.
- Καλύψτε με ένα άλλο.
- Κυλήστε τα μπισκότα στην καρύδα.
- Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Συνταγή προσαρμογή από το cookingwithbooks.net
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/argentinian-alfajores/
3.3.3070